Алтернатива не само че има, но и статуквото не може да бъде възпроизведено

Алтернатива не само че има, но и статуквото не може да бъде възпроизведено. Това пише Даниел Смилов във фейсбук по повод публикуваното социологическо проучване на Алфа рисърч.

Протестите в България - конкретен гняв, неясни изгледи

"Натрупан гняв", "В клещите на протеста", "Протести в България - и ЕС пред дилема" - с такива заглавия немскоезичните издания описват последните събития в София и страната. Това пише Михаел Мартенс във "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", предаде Дойче Веле.

Как Ахмед Доган може с лекота да осъди България

Хаос. Така може да се обобщи накратко паническата промяна в законодателството за студения резерв, която ГЕРБ направи миналата седмица в опит да се разграничи от Ахмед Доган. Това пише в коментара си Ивайло Станчев в Дневник.

Христо Иванов: Борисов е на трупчета!

Не се сбъдват очакванията на управляващите, че протестите ще се омаломощят пред Китайската стена на тяхното безочие. Борисов се превръща в Орешарски. Съвсем буквално. Това каза Христо Иванов в интервю за Дойче Веле.

Харалан Александров: Има социопатно състояние да се кара с висока скорост

Има социопатно състояние да се кара с висока скорост. Това е провал на социализиацията. Има разпад на социума. Това каза социалният антрополог Харалан Александров при гостуването си в БТВ.

В кои държави влизаме с PCR тест и къде има карантина

Заради вируса някои европейски държави въведоха нови изисквания за влизане на тяхна територия за български граждани. Информацията е динамична и се променя непрекъснато. Какво обаче трябва да знаем, ако планираме пътуване, информира БНТ.

Либерализмът е мъртъв, да живее зомбито на свободната търговия!

Глобалната свободна търговия, станала доминираща идеология, постепенно отстъпва място на протекционизма. Светът преминава през преходен период, който беше иницииран от САЩ при управлението на Барак Обама. Това твърди в статия за френския ежедневник Фигаро френският икономист и есеист Ив Перес, цитиран от Нюз.бг.

Проф. Константинов: Минахме пика, но сега вирусът е най-опасен

Болестта COVID-19 е пречупена, но сега е най-опасна. Пикът на епидемията е отминал, но сега е най-опасно от заразяване. Затова е важно дисциплината по отношение на противоепидемичните мерки да се запази на високо ниво. Това заяви проф. Михаил Константинов, председател на борда на директорите на "Информационно обслужване" пред Фокус.

Евгений Дайнов: Не здравето е мотив за извънредното положение

Ако си стигнал до извод А, вече си длъжен да видиш и онова Б, което е след него. После В и така нататък. И докато стигнеш до Я, може да се окажеш в някоя прокълната земя. Да, анализаторството е понякога доста неприятно за анализатора занимание. Защото може да го заведе там, където той не иска да бъде. Но анализът е въпрос на разум, а не на щение. И затова нямаш право да се отказаш по средата. Това пише в коментара си за Дойче Веле Евгений Дайнов.