Изследване на БАН: Трафикът на хора е вече и семеен бизнес

Тревожна статистика у нас - за първите шест месеца на годината прокуратурата разследва 33 случая на трафик на хора. На този фон изследване на БАН показва, че този вид престъпност се превръща в семеен бизнес, предаде БНТ.

Галъп: 59 на сто от българите подкрепят оставките на тримата министри

59% от пълнолетните българи са „за“ приемането на оставките на тримата министри. Привържениците на ГЕРБ обаче са разделени на две равни половини „за“ и „против“. Това показват данните на нов, независим, експресен телефонен сондаж, проведен сред 932 души между 12-ти и 14-ти септември по специалната панелна методика на „Галъп интернешънъл“.

Проф. Константинов: Дано България е като Унгария - никакви мигратни обратно

Надявам се българското ръководство да покаже мъжество и да заеме правилната позиция в защита на Унгария и да продължи линията си на отказ да приема обратно мигранти. Ако управляващите вземат грешно решение, това ще даде напредък на опозиционната партия. Това каза политическият анализатор проф. Михаил Константинов, предаде Фокус.

Емануил Йорданов: В ГЕРБ става каквото реши Бойко Борисов!

Напрежението след тежкия инцидент край Своге беше голямо. Вече имахме два прецедента с министри, които останаха след подаване на оставки. Натрупа се напрежение и то трябваше да бъде изпуснато. Вътрешният министър трябваше да си отиде по-рано. Беше тествано и общественото мнение, но това не спаси министър Нанков. Това обяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов при гостуването си в БТВ.

63 на сто от българите смятат, че образованието у нас върви към по-лошо

63 на сто от българите смятат, че образованието в училищата в България в последните години върви към по-лошо. Tова показва проучване на "Галъп", проведено между 5 и 11 септември сред 769 души, съобщи БТВ. 

Пореден гаф: Пътници от Ливан влезли в ЕС без проверка на Летище София

За пореден пропуск в сигурността на Летище София. Колкото и абсурдно да звучи, трансферните пътници в полет FB814 от Бейрут на "България ер" не са насочени за проверка при влизането си в България, респективно ЕС. На борда е имало 40 души, които са продължили пътуването си към други европейски дестинации, предаде Офнюз.

Експерт: Драмите в коалицията ще продължават

В управляващата коалиция ще продължат драмите. Те се дължат на това, че върху нея се преекспонират драмите от малкия коалиционен партньор. Темата с оставките не е докрай затворена, тъй като предстоят още много разговори, динамична седмица и гласуване в парламента, коментира политическият анализатор Георги Харизанов, предаде БНР.