Николай Михайлов: Борисов срази червената Жана д'Арк

Тези хора не си представят как един вот би решил някакъв политически въпрос от какъвто и да е характер. Политиката се явява нещо отчуждено от простосмъртните. Това е занаят, упражняват от такива, които искат да живеят по-добре, дори луксозно. Това каза психиатърът и политически психолог д-р Николай Михайлов при гостуването си в БНТ.

,,Тези избори бяха състезание между твърдите ядра на основните партии. В този смисъл проблемът беше в мобилизацията на ядрата, като тези на ГЕРБ се справиха по-добре'', посочи Михайлов.

По повод подадената оставка на Корнелия Нинова той обясни, че тя е станала заложник на вътрешнопартийна крамола.

,,Нинова притежава ефекта на Жана д'Арк, която иска да поведе червените на сражение срещу Бойко Борисов, но той я срази. В същото време Борисов е като един едър земевладелец, който обикаля страната, той е строител и не си губи времето да обръща внимание на две жени, които той нарече "жени на дребнотемието".

Борисов пробива планини, строи магистрали и е придобил този тъмнокафяв цвят от слънчевото изгаряне'', коментира още психиатърът и допълни, че европейският вот има консолидираща сила за ГЕРБ.

,,За Борисов възниква тревога дали той изобщо е отстраним от българската политика, ако той сам не реши да се оттегли. А БСП в този статус, в който се намира в момента, има по-големи шансове да се разпадне, отколкото да се яви като претендент за политическата власт по подобие на тази, която упражнява Борисов'', каза в заключение д-р Николай Михайлов.

Лайвнюз