Арман Бабикян: ,,Чистка до корен'' е термин от ВОСР

Като скучни избори определи отминалия евровот анализаторът Арман Бабикян. Той отбеляза липсата на творчески размах на кампаниите на партиите, предаде БНР.

Изключително слаба кампания, особено на социалистическата партия, сбъркана. Тя влезе в ролята на ВМРО, НФСБ, "Атака", Марешки. Тръгна да лови проценти в тази тясна ниша и грешката се видя в изборната нощ. Декларативност без конкретни предложения за политика, заяви Бабикян.

Изводът по думите на анализатора е, че хората, които не гласуват за ГЕРБ, са много повече, но в политиката това няма значение. Обществото показа, че не вижда кой е алтернативата от тези, които "бяха предложени на тезгяха". За това и 70% не са счели за нужно да дадат гласа си.

Бабикян коментира и анонса на депутата Делян Пеевски, че ще се откаже от спечеления мандат в ЕП, за да остане в България: "Ангажиментите на Пеевски са предимно в България. Не знаем за негова активност в Брюксел".

Конспиративните теории битуват, защото хората не вярват на изборите. Хората виждат чувалите и цели махали, които са християндемократи, смята Арман Бабикян.

Същността на тези партии, които ще влизат в европейските семейства, е подменена. Виждате ли Пеевски като изграден либералдемократ? Звучи комично. Има подмяна не само на технологията, но и на тези, които ще представляват България в европейските семейства, заяви анализаторът.

По повод заканата на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да направи "чистка до корен" в партийните организации в Плевен и Добрич заради слабото представяне на изборите анализаторът каза: "Всички комунистически партии правят така. Независимо дали се казват БСП или ГЕРБ. Чистка до корен е от времената на Великата Октомврийска Септемврийска Революция. Диктатурите работят по този начин".

Лайвнюз