Татяна Буруджиева: Разприте при Патриотите са борба за електорат

"Проблемите в коалицията не са от вчера. Защо точно вчера се изказа Сидеров? Къде беше "Атака", когато беше приет бюджета? Това е странно говорене за един опитен политик. Това е борба за електорално позициониране. Всичко това е, за да компенсира електоралното недоверие", заяви политологът Татяна Буруджиева при гостуването си в България Он Ер.

В студиото на "България сутрин" тя изтъкна, че реакцията на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов към думите на Сидеров е била съвсем на място, а именно, че няма да се разправят през медиите.

"Електоралните нагласи и спадането на рейтинга на доверие. Този политически цирк ми е до болка познат. Надутите очаквания на електората за Европредседателството трябва да бъдат притъпени, затова се случва всичко. Целта е отвличане на общественото внимание. В момента нищо не се говори за това председателство", посочи политикът и анализатор Димитър Байрактаров.

По линия на поредицата от конфликти между президент и премиер Буруджиева отбеляза, че това е битка за имидж. Радев смята, че президентството трябва да бъде един от центровете на властта. Според мен няма сблъсък на институциите, тъй като те действат в различни сфери, поясни още тя.

Лайвнюз