Кольо Колев: Самата сделка за ЧЕЗ е изключително странна

Социологът Кольо Колев потвърди, че това е бил един пожарен ход. "Самата сделка за ЧЕЗ е изключително странна. Една малка фирма успява да купи фирма за 320 милиона лева. Всичко това рефлектира в България и върху усещането в нашата държава", заяви при гостуването си в БНТ.

"Вижда се, че бързат да осребрят чек. За енергийния министър това е ситуация с липса на полезен ход. Ако подаде оставка - лошо, ако не - пак лошо. Тя не е кума на Гинка, но от 20 години се познават", поясни Колев.

Очевидно днес бе взето политическо решение, за да се разсее сянката надвиснала над г-жа Теменужка Петкова. Редно бе Гинка днес да е на мое място и да каже, че две банки са й повярвали и са я подкрепили. Някой в Чехия бърза да продава и да осребрява чекове. Това каза  политическия анализатор Георги Харизанов.

"Този проблем няма да се превърне в трус за управляващите, но опозицията се възползва от ситуацията", добави Харизанов. "Това е инспирирано от БСП и се възползват близки до партията хора с интереси в енергийния бизнес", убеден е Харизанов.

Колев добави, че се търси осребряване на чипове от властта, а опозицията е заинтересована да клати управлението.

Тук Харизанов заяви, че за разлика от ГЕРБ при БСП ясно се вижда осребряването на някои политици от участието им във властта.

Лайвнюз