Михаил Константинов: Известно противоборство между президент и премиер е нормално

Народното събрание отхвърли вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов заради провала в политиката за противодействие на корупцията. Гласуваха 234 народни представители. 103 депутати гласуваха „за”, „против” гласуваха 131 депутати. Нямаше въздържали се. „Вотът е неуспешен”, обяви председателят на парламента Цвета Караянчева, предаде БНТ.

Преди гласуването на вота в декларация от името на група Валери Жаблянов от БСП заяви, че ниският рейтинг на парламента се дължи и на отсъствието на премиера от дебатите по вота и от гласуването. Отсъствието на Бойко Борисов унижава парламента, оценката на държавния глава е правилна, каза Жаблянов.

Също в декларация Цветан Цветанов от ГЕРБ заяви, че е било задължение на председателя на НС да се противопостави на опитите на президента да урони престижа на българския парламент. Във вчерашните изказвания ние не чухме нищо за неговата полезност през последната една година, каза Цветанов по повод думите на държавния глава и последвалата позиция на Цвета Караянчева.

Премиерът Борисов изпълнява ангажиментите си по повод българското председателство на Съвета на ЕС, заяви Цветанов по повод искането премиерът да присъства в пленарна зала.

Лайвнюз