Каролев за Тръмп: Говори като мен - по-бързо, отколкото мисли

Голямата синя вълна никъде не се случи. От Втората световна война до днес само 4 пъти партията, чийто президент е начело, печели и Конгреса, и Сената. Това каза в сутрешния блок на БНТ икономистът Владимир Каролев във връзка с междинните избори в САЩ.

,,Демократите още не са разбрали кой е спечелил. Полезно за Тръмп ще излезе това разследване от специалния прокурор заради връзки с Русия. Честно казано, не съм виждал снимки с целувки между Тръмп и Путин, но съм виждал снимки с целувки между Путин и Хилари Клинтън и между Путин и Обама'', коментира Каролев.

,,Вярно е, че също като мен Доналд Тръмп говори по-бързо, отколкото мисли, но той е такъв'', каза още икономистът.

,,Вярно е също така, че 8000 долара разходи плаща едно средностатистическо семейство за здравна система, която е по-лоша, отколкото тази в Западна Европа. В Америка до всеки лекар трябва да има по един юрист, за да го защитава постоянно в някакви измислени дела на пациенти'', завърши Владимир Каролев.

,,Има една тенденция и тя е ясното разделение в американското общество. Наблюдаваме също така и голямо поляризиране в американската политика'', коментира от своя страна експертът Христо Панджуков.

,,По принцип поддръжниците на демократите гласуват за здравеопазването, а републиканците за миграцията. Икономиката не е на дневен ред, въпреки усилията на Тръмп в тази насока'', обясни Панджуков и добави, че демократите печелят сред жените и край предградията, а републиканското мнозинство ще се затвърди като опозиция.

Лайвнюз