Председателят на Съюза по авто-мото подготовка: На пътищата у нас няма контрол

Десетки катастрофи бяха регистрирани през уикенда. Някои от тях с жертви. Най-тежката беше на "Хаинбоаз", където трима загинаха, а дете е тежко ранено. Това коментира председателят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов коментира при гостуването си в Нова.

Както лошите пътища, така и неправилното шофиране, са фактор за инцидентите. „Най-вече бездействието на хората, които трябва да направят такава организацията на движението и такива закони, че да могат да повлияят и на двата фактора”, каза той.

Той подчерта, че последните крути мерки на властите са били безрезултатни. Около 700 човека са загинали в резултат на подобни инциденти през изминалата година.

„Ние говорим за едни усилия, които би трябвало да дадат едно поне 20 процентно намаление на жертвите до 2018-та”, подчерта той. Иванов отбеляза, че по негови лични наблюдения на пътищата у нас няма контрол.

„Хората не знаят как да шофират по опасните участъци при лошите метеорологични условия”, каза той и добави, че от съюза искат да се промени системата на обучение. Вижте повече за катастрофите и инцидентите у нас, както и превенцията им във видеото.

Лайвнюз