Кметът на Царево: На Арапя ще има 13 вили. Няма да се обяснявам!

След емблематичния плаж от филма "Оркестър без име", в строителна площадка се превърна и терен до къмпинг „Арапя”. Тежка строителна техника дълбае основи за комуникационна техника, на мястото на изсечени десетки борови дървета, поставени са основите на масивни постройки, пише Офнюз.

Общо 13 вили ще бъдат изградени на брега край „Арапя”, каза пред Нова телевизия кметът на Община Царево Георги Лапчев.

Той увери, че всички строителни дейности там са законни. Първото разрешително на инвеститора било издадено през 2007 г.

Градоначалникът на градчето дори се похвали с това, че първоначалните намерения за много по-голямо застрояване от това, което са разрешили.

„Първоначално заложените параметри са огромни. Тук е трябвало да има огромен билдинг с площ 20 000 км.м. Сега обектът ще бъде четири пъти по-малък. Това е договорено след дълги разговори с инвеститора”, каза още Лапчев.

Той бе категоричен, че няма намерение да се обяснява и оправдава за това, че спазва закона, допускайки строителството на „Арапя”. И допълни, че вече е сезирал прокуратурата, за да извърши и тя проверка.

„Когато е спазено цялото законодателство в България и ЕС, да не издам разрешение, означава да превиша правата си”, коментира Лапчев.

Той призова за скорошно приемане на общ устройствен план на общината. Към момента такъв липсвал заради жалби от природозащитници.

Лайвнюз