Проф. Константинов: Трябваше да има поправки в кодекса, но не такива!

„Щети от поправките в Изборния кодекс имаше. Да, поправки трябваше да има, но не такива. Предстоящите евроизбори трябваше да се проведат от старата ЦИК, защото една нова ще се учи доста дълго време, каза експертът по изборно законодателство прфо. Михаил Константинов при гостуването си в България Он Ер.

„Машинното гласуване е глупост. В Европа няма такова. Президенството и опозицията да ми посочат една европейска държава, в която има такова. В Белгия има нещо подобно. Германия го забрани. Холандия пък изхвърли всички машини", каза той.

"Нека г-жа Корнелия Нинова спечели едни избори, да стане премиер и тогава да казва“, заяви проф. Константинов.

По думите му, се очаква около 2 млн. - 2,5 млн. души да излязат да гласуват на изборите за европейски депутати. „В момента има лек превес на ГЕРБ. Всичко е възможно да се случи“, заяви той.

„Тези избори са изключително важни, защото се възприемат като възможност за по-нататъшното развитие на политическата обстановка“, каза проф. Константинов.

„Никой вече не говори за предсрочни парламентарни избори, забележете това. Вече никой не ги иска, както и преди не ги искаше“, заключи той.

Лайвнюз