Велислава Дърева: Който сключва сделки с ДПС, винаги плаща скъпо

Вчера стана ясно, че има политическа сделка. Бях поразена от наглостта на главния мюфтия, който заяви, че не се занимава с финансови въпроси. Той едва ли не каза да сме благодарни, че не ни е спретнал едно Косово. Откога етническият мир се крепи върху неплатените сметки на Главно мюфтийство? Това попита журналистката Велислава Дърева при гостуването си в БТВ.

Поведението на ДПС е като във времето на бухалките. Сега плащаме рекет, за да не се радикализират имамите. Така обаче се узаконява рекета като политически инструмент.

Тя напомни на Борисов, че който сключва сделки с ДПС, винаги плаща много скъпо. „ДПС винаги е с победителите и никога с губещите“.

Според нея не трябва да идват пари от чужда държава, но правителството реши този въпрос по изключително дърварски начин. „По-добре беше финансовото министерство да предложи схема на Главното мюфтийство, по която то да започне да си погасява дълговете.

Защо държавата не опрощава дълговете на болници и детски градини?", пита се Дърева.

„Цялото това положение поставя вярващите мюсюлмани в една изключително неприятно положение. Те се чувстват виновни, но не са. До тях една стотинка от тези 8 милиона не е стигнала“, каза още Велислава Дърева.

Лайвнюз