Евгений Дайнов: Не здравето е мотив за извънредното положение

Ако си стигнал до извод А, вече си длъжен да видиш и онова Б, което е след него. После В и така нататък. И докато стигнеш до Я, може да се окажеш в някоя прокълната земя. Да, анализаторството е понякога доста неприятно за анализатора занимание. Защото може да го заведе там, където той не иска да бъде. Но анализът е въпрос на разум, а не на щение. И затова нямаш право да се отказаш по средата. Това пише в коментара си за Дойче Веле Евгений Дайнов.

Лъчезар Богданов: Очаква ни голям шок в икономиката!

По-малко потребление, по-големи разходи. В бдюджета се свиват едни разходи и се пренасочват към други пера. Очаква се много сериозен шок в икономиката. Това каза икономистът Лъчезар Богданов от Института за пазарна икономика при гостуването си в БНТ.

Икономиките на Източна Европа ще понесат най-лошият удар

Разпространението на коронавирусната епидемия ще засегне предимно икономиките на Източна Европа. Това ще причини рецесия в някои от тях. Тази прогноза беше публикувана от Виенския институт за международни икономически изследвания (WIIW), предаде ТАСС.

Слави Трифонов за побоя над Слави Ангелов: Трябва системен натиск!

В България можехме да регистрираме поредната жертва. Но не жертва на коронавируса, а жертва на брутална поръчка. На централен булевард в София зверски беше пребит разследващият журналист Слави Ангелов. Слави е бил пребит с железни пръти от двама мъже, като трети човек е записвал побоя с телефона си. За щастие, Слави е контактен и съм сигурен, че ще се възстанови скоро и няма да спре да бъде това, което е. Това написа Слави Трифонов във фейсбук.

Тайното оръжие на Китай срещу коронавируса - лекарите от Куба

Ще успеят ли медиците на Куба да се справят и с новия коронавирус? Едно лекарство явно играе важна роля в битката срещу новия вирус: Интерферон алфа-2б. По данни на кубинския правителствен вестник "Гранма", антивирусният препарат е един от 30-те медикамента, с които Китай лекува заразените от Ковид-19. Това пише Дойче веле.

Под формата на борба с вируса се наливат пари в бездънни каци

"Демократична България" излезе със специално становище по повод решението на правителството да увеличи с 500 млн. лева капитала на Българската банка за развитие (ББР), като парите се използват за оказване на помощ на малки и средни компании, изпаднали във финансово затруднение заради епидемията от коронавирус.

Чуков: След пандемията Китай ще стане световен лидер!

След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен лидер. Азиатската държава измества САЩ от сцената, а този процес се развива успоредно с вътрешни разделения в Европейския съюз и НАТО. Това каза Боян Чуков, експерт по международна сигурност, предаде Фокус.