Едва ли ще има бързо възстановяване на икономиката в Германия

Последните показатели не са добри преди очакваните данни за БВП на Германия в сряда, като анализаторите бият тревога за повечето сектори в най-голямата икономика в еврозоната, съобщава Файненшъл Таймс, цитиран от Инвестор.

За 9 месеца износът се понижи с 1,5 на сто, а вносът се увеличи с 7,5 на сто

България увеличи търговския си дефицит през септември, след като през август успя леко да го свие на годишна база, показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ), предаде Инвестор.

Производствената инфлация в Китай се забавя четвърти пореден месец

Производствената инфлация в Китай се е забавила през октомври за четвърти пореден месец заради по-слабото местно търсене и производствена активност. Това сигнализира, че Пекин може да въведе още мерки в подкрепа на растежа на фона на търговските търкания със САЩ, коментира Ройтерс, цитирана от Инвестор.

Турската лира поскъпна, след САЩ временно освободи страната от санкции

Турската лира поскъпна рязко в понеделник, след като стана ясно, че Турция е една от осемте държави, които ще бъдат временно освободени от американските санкции, наложени на 5-и ноември върху износа на ирански петрол, предаде БНР.

Потребителските разходи в САЩ растат въпреки забавения ръст на доходите

Потребителските разходи в САЩ се повишават за седми пореден месец през септември, но доходите растат с най-бавен темп от повече от година, което е сигнал за забавяне на темпа на разходите в бъдеще, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

САЩ отказват да подновят търговските преговори с Китай

САЩ отказват да подновят търговските си преговори с Китай, освен ако Пекин не представи конкретни предложения в отговор на оплакванията на Вашингтон за принудителен трансфер на технологии и други. Това потвърдиха официални представители и на двете държави, цитирани от Уол Стрийт Джърнъл, предаде Инвестор.

Бизнес активността в промишлеността в ЕС на 26-месечно дъно

Бизнес активността в промишлеността в еврозоната спадна до 26-месечно дъно през октомври, като влошаване на показателите има и за Германия и други страни от региона, съобщава tradingeconomics.com, цитирайки данни на института IHS Markit, предаде Инвестор.

ФБР разследва Мъск за представяне на невярна информация

След като миналия месец успя да постигне споразумение с Комисията по ценните книжа и борсите заради обвиненията в измама, Tesla сега е изправена пред нов проблем с правосъдието – задълбочаващо се криминално разследване, предаде България Он Ер.

ЕЦБ отново не предприе промяна в паричната си политика

Европейската централна банка (ЕЦБ) очаквано запази лихвите без промяна, като потвърди, че нетните покупки на активи ще приключат през декември само ако макро данните отговарят на средносрочните предвиждания за инфлацията. Това става ясно от решение на ЕЦБ относно паричната политика, публикувано на сайта на институцията, предаде БТА.