България отчита двойно по-голям дефицит от началото на годината

Търговският излишък на еврозоната спрямо останалата част на света е достигнал 14 млрд. евро през октомври, намалява с 21% на годишна база. Това става ясно от първото четене на данните от Евростат, публикувани от Инвестор.

Руската централна банка повиши лихвените проценти

Руската централна банка повиши основния лихвен процент с 0,25 процентни пункта до 7,75%, посочвайки като аргумент краткосрочните инфлационни рискове и заплахата от санкции от страна на САЩ, предаде Файненшъл Таймс, цитиран от Инвестор.

Марио Драги: Икономическите рискове се влошават

Управителят на Европейската централна банка Марио Драги заяви след днешното заседание на ЕЦБ, че рисковете за икономическия растеж в еврозоната се влошават, предаде Блумбърг, цитирана от Инвестор.

Ръстът на турската икономика се забави рязко третото тримесечие

Турският икономически растеж се охлади сериозно през третото тримесечие, след като валутната криза в страната захранва рекордната инфлация и ограничава потребителското търсене и инвестициите на компаниите, съобщава Файненшъл Таймс, цитиран от Инвестор.

Първо – паметник на културата, после €7,5 млн. и Бузлуджа като нова!

7,5 млн евро ще струва ремонтът на монумента на връх Бузлуджа. Сумата включва и направата на специален асансьор по пилона, за да могат посетителите да се наслаждават на гледката от 70-метрова височина,

Инфлацията в САЩ остана без промяна през ноември

Потребителските цени в САЩ са останали без промяна през ноември, основно заради острия спад в цените на горивата. Базисният инфлационен натиск обаче остава силен на фона на нарастващите разходи за наеми и здравеопазване, предаде Ройтерс, цитирана от Инвестор.

Китай отбеляза пореден рекорден търговски излишък със САЩ

Износът на Китай се е увеличил доста по-малко от очакваното през ноември, което очевидно сигнализира, че забавящото се глобално търсене надделява над опита да се доставят повече стоки в САЩ преди вече отложеното увеличение на вносните мита от 1 януари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.