Биткойнът падна под 8000 долара

Биткойнът падна под нивото от 8 хил. долара за първи път от повече от седмица, прекъсвайки последния си възходящ тренд, което доведе до отстъпление и при другите криптовалути, предаде Блумбърг, цитирана от Инвестор.

Най-популярната криптовалута поевтиня с почти 10% и се търгуваше на ниво от 7930 долара по време на търговията в Хонконг. Това е най-големият спад в последните две седмици според консолидираното ценообразуване на Блумбърг.

Биткойнът докосна цена от 9100 долара на 30 май, показват още данните. Широкият индекс Bloomberg Galaxy Crypto Index също се понижи във вторник, тъй като и другите цифрови монети, включително етер и лайткойн, се придвижиха на червена територия.

От началото на юни биткойнът е изтрил 6% от стойността си след най-добрия си месец от август 2017 г. насам благодарение на завръщането на интереса на инвеститорите след месеци на липса на активност на пазара.

Наблюдатели на сектора посочиха като причина за възобновяване на интереса към криптовалутите намерението на Facebook и JPMorgan Chase да развият свои собствени дигитални пари.

„Това, което наблюдаваме, е здравословна корекция“, коментира Тимъти Там, съосновател и главен изпълнителен директор на CoinFi. Той обясни още, че днешните движения са нормална волатилност за биткойна.

Според Тимъти Там разпродажбите на глобалните финансови пазари също са фактор, който оказва влияние на търговията с криптовалути.

Лайвнюз