След заповедта за издирване, Груевски иска политическо убежище в Унгария

Бившият премиер на Република Македония Никола Груевски, който избяга от страната и поиска политическо убежище в Унгария, се намира във вилата на унгарския премиер Виктор Орбан, след като прекара първата вечер в Унгария в хотел "Коринтия" в Будапеща, научава македонската телевизия 1ТВ от свои източници, предаде БТА. 

Президентът и премиерът на Чехия отхвърлят обвиненията в корупция и отвличане

Чешкият премиер Андрей Бабиш и президентът Милош Земан отхвърлиха твърденията за корупция и отвличане, разтърсили правителството на малцинството в Прага, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Столтенберг за армия на ЕС: Не одобряваме паралелни структури!

"Приветствам засилените усилия на Европейския съюз в областта на отбраната, защото ще е добре европейските съюзници да имат повече възможности и да работят заедно. Но не одобряваме Европейският съюз да създава паралелни структури!", посочи Столтенберг, цитиран от Франс прес и БТА.

ЕС продължава да се подготвя за всякакво развитие на брекзит

ЕС трябва да бъде готов за всякакво развитие на преговорите за оттеглянето на Великобритания. Това е решил днес Съветът на ЕС след заседание, на което се запозна с хода на преговорите и липсата на напредък, предаде БТА.

САЩ: Северна Корея притежава тайни бази с балистични ракети

Северна Корея притежава най-малко 13 тайни бази с балистични ракети, способни да носят ядрено оръжие, според публикуван вчера доклад на вашингтонския мозъчен тръст Център за стратегически и международни проучвания, съобщиха АФП и ДПА, цитирани от БТА.

ЕК настоява: Споразумението на ООН за миграцията ще реши проблемите

Споразумението на ООН по въпросите на миграцията би превърнало предизвикателството във възможност за развитие, би подобрило живота на милиони хора. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с решението на няколко държави да не подкрепят документа, след като са го подписали, предаде БТА.

Борисов обсъди транспортната свързаност в Европа и Западните Балкани

Министър-председателят Бойко Борисов и еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска са обсъдили днес темата за транспортната и дигиталната свързаност в Западните Балкани като неделима част от европейския път за страните от региона, съобщиха от пресслужбата на правителството, цитирани от БТА.