Износът на Япония сериозно пострада от конфликта между САЩ и Китай

Износът на Япония силно се е свил през юни, когато доставките на стоки за чуждестранния пазар са били засегнати от търговския конфликт между Китай и САЩ, съобщи министерството на финансите, цитирано от БТА.

Вашингтон блокира участието на Турция в програмата за самолети Ф-35

САЩ потвърдиха днес, че ще блокират участието на Турция в програмата за бойни самолети F-35 заради решението ѝ да купи руски ракетни системи С-400, които могат да послужат за разкриване на американски технологични тайни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

САЩ и Русия се обвиняват взаимно във водене на визова война

Руските власти са отказали визи на учители в Англо-американското училище в Москва, в което се обучават деца на дипломати. Това съобщи днес посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Нов циклон преминава над Гърция

Днес в Гърция се очаква пик на опасните метеорологични явления. Синоптиците предупредиха, че циклонът, който преди ден наводни пътища, къщи и магазини, отново навлиза в западната част на страната, предаде БНТ.

Венецуела продала злато за 40 млн. долара, въпреки санкциите

Властите във Венецуела са продали злато на стойност 40 млн. долара през миналата седмица, като са успели да заобиколят множеството американски санкции срещу режима на Николас Мадуро, твърди Блумбърг, цитирана от Инвестор.

ЕС наложи санкции на Турция заради сондажите до Кипър

Външните министри на страните в Европейския съюз наложиха първоначални санкции срещу Турция заради нейните сондажи за газ във водите на изключителната икономическа зона на Кипър, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.