Вучич: Бомбардировките на НАТО над СРЮ нямат оправдание!

Бомбардировките на НАТО срещу Съюзна република Югославия (СРЮ) нямат оправдание, каза сръбският президент Александър Вучич, предаде белградското радио Б92, цитирано от БТА.

Държавният глава на балканската страна е приел днес  американския заместник-държавния секретар на САЩ Матю Палмър. "Агресията на Северноатлантическия алианс отпреди 20 години уби и рани много хора, ударът срещу икономиката ни и нашето общество бе огромен.

За тази операция нямаше конкретен повод и ние платихме много висока цена, въпреки че не винаги сме били ангели", е посочил още той в сръбската столица. "Ако обаче някой мисли, че нашата страна трябва да има лоши отношения със САЩ, нека да избере нови лидер и парламент на Република Сърбия", е допълнил той.

Палмър от своя страна е заявил, че Америка е осъзнала каква цена са платили гражданите на сегашните държави Сърбия, Черна и Косово.

"Ние обаче действахме в съответствие с нормите на международното право и в името на сигурността на обикновените хора от СРЮ. Нашите две страни трябва да гледат напред, към по-доброто бъдеще", е подчертал американският дипломат.

Лайвнюз