Още се водят боеве в сирийския град Рас ал Айн

Има сартилерийска стрелба, в град Рас ал Айн се чуват изстрели", каза за АФП директорът на Сирийският център за наблюдение на човешките права, предаде БТА.

Репортер на Ройтерс в турския град Джейлянпънар, който се намира срещу Рас ал Айн, също съобщи, че е чул картечна и артилерийска стрелба в района на сирийския град.

След преминалата в напрегната атмосфера среща между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и вицепрезидент на САЩ Майк Пенс, посветена на операцията на турската армия в Северна Сирия, стана известно, че страните са постигнали споразумение в 13 точки.

Прекратяване на турската военна операцията в Северна Сирия срещу прекратяване на по-нататъшните санкции на САЩ срещу Турция е основната формула, по която страните са се договорили.

Пенс направи изявление в американското посолство в Анкара, като потвърди споразумението за спиране на огъня в Сирия. Кюрдските сили ще се оттеглят в рамките на 120 часа.

Според турските източници обаче не става дума за прекратяване на военната операция, а само за временно спиране на сраженията.

Лайвнюз