Тереза Мей: Имам усещане за дежа вю!

Бившият британски премиер Тереза Мей заяви, че изпитва усещане за дежа вю. Изказването дойде на фона на извънредни дебати в британския парламент, по време на които настоящият премиер Борис Джонсън призова депутатите да подкрепят сключената от него в последния момент сделка за Брекзит, предаде БГНЕС.

Докато течеше речта на премиера в началото на пленарната сесия, репортери забелязаха, че Мей си води подробни записки и пред нея е натрупана огромна купчина с листове.

В изказването си пред депутатите тя призова законодателите да подкрепят сделката обеща да се „разбунтува срещу всички, които не искат да гласуват в подкрепа на Брекзит“.

Десетки хиляди граждани се събраха в центъра на Лондон с искане за насрочването на нов референдум за Брезкит. Демонстрантите развяваха европейския флаг и призоваваха за отмяна на развода с Брюксел.

Над 170 автобуса с хора от цяла Великобритания са пристигнали за митинга, съобщават британски медии. Събраха се, макар и малобройни, поддръжници на Брекзит на контрапротест, който се провежда при засилена полицейска охрана.

Лайвнюз