Вучич прекара два дни на системи във ВМА заради сърдечни проблеми

Голяма част от обществеността в Сърбия изразиха загриженост за здравословното състояние на сръбския президент Александър Вучич. Той прекара два дни на системи във Военномедицинската академия заради проблеми със сърцето, заяви съветничката на президента Сузана Василевич пред сръбския "Политика", предаде БТА.

Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел също изразиха загриженост от състоянието на сръбския президент.

Василевич каза, че на Вучич му било толкова лошо, че сам поискал да отиде в болница.

С коментарите си за здравословното състояние на президента Вучич част от опозицията още веднъж показа, че е "най-гръмогласна, когато изтъква омразата си към политическите противници и призовава за саморазправа с тези, които не мислят като тях", заяви вицепремиерът Зорана Михайлович.

"Призиви за атентат, за подпалване на дома на президента и "боливийски сценарий", текстове "умря другарят Вучич" - всичко това можахме да видим в коментарите на част от опозицията в социалните мрежи", каза Михайлович, като добави, че не това е Сърбия, която гражданите искат да видят.

Лайвнюз