Тръмп: Не ме е грижа дали Иран ще преговоря!

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че изобщо не го е грижа дали Иран ще се съгласи да преговаря със Съединените щати, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вчера съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Робърт О'Брайън предположи по телевизия Фокс нюз, че Техеран "няма да има друг избор, освен да дойде на масата". "Кампанията на максимален натиск", упражняван от администрацията на Тръмп, работи, аргументира се О'Брайън и отбеляза, че "Иран е задушаван".

В пост в Туитър късно снощи президентът на САЩ спомена интервюто на своя съветник за националната сигурност и написа: "В действителност не може да ме е грижа по-малко дали (иранците) ще преговарят. Това зависи изцяло от тях, но никакви ядрени оръжия и "не убивайте вашите протестиращи."

"НЕ УБИВАЙТЕ ВАШИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ", вече призова вчера в Туитър Тръмп, след като в събота иранската полиция разпръсна в Техеран митинги на студенти, събрали се да почетат паметта на 176-те човека, загинали при свалянето по погрешка на украински пътнически самолет от иранската противовъздушна отбрана.

Тръмп постна своя туит на английски и на фарси.

В отговор говорителят на иранското министерство на външните работи заяви, че президентът не е упълномощен да обижда древния персийски език.

"Дали наистина сте на страната на милионите иранци, чийто герой генерал Касем Солеймани току-що убихте при американски въздушен удар в Ирак, или сте срещу тях?!“, попита той.

Лайвнюз