САЩ трябва да дадат незабавни сигнали, за да се избегне търговска война

Франция прикани САЩ да изпратят положително послание на европейските си съюзници и партньорите си в Г-7, и то незабавно, за да се избегне търговска война, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Искам ясно да кажа, че от американската администрация зависи да вземе правилните решения, за да успокои ситуацията и да облекчи трудностите.

Какво ще стане следващата седмица ще зависи от решението, което администрацията е готова да вземе в близките дни и часове, не говоря за близките седмици", заяви френският финансов министър Брюно Льо Мер след завършването на срещата на финансовите министри от Г-7 в Канада по повод решението на САЩ в четвъртък да наложат мита на вносната стомана и алуминий от ЕС, Канада и Мексико.

Срещата на върха на финансовите министри от Групата на Седемте приключи вчера с "разочарование и единодушно безпокойство" заради решението на САЩ да засилят търговската си офанзива над своите търговски партньори и съюзници, заяви канадският финансов министър Бил Морно.

"Финансовите министри и гуверньорите на централни банки поискаха от финансовия министър на САЩ Стивън Мнучин да предаде (в Белия дом) тяхното разочарование и единодушно безпокойство", заяви Морно.

Лайвнюз