Премиерът на България в Израел: Темата за тероризма тревожи всички

Темата за тероризма тревожи всички и почти няма държави, които не са понесли терористични атаки. Това каза министър-председателят на България - Бойко Борисов. Той е гост на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия, Израел, предаде БТА.

Българският премиер посочи, че светът се променя извън очакванията и желанията. "Изправени сме пред нови и непознати досега предизвикателства, повечето съвсем различни от тези, с които се сблъскахме доскоро", допълни Борисов и добави, че това изисква нови политики и приоритети в международните отношения.

Според него са необходими актуализирани определения на понятия, които да определят новите явления. Спецификата на тази тема обаче изисква да се отчетат и редица особености, свързани преди всичко с практиката и международното и национално право, както и отраженията върху сигурността.

Затова намирането на баланс е сериозно предизвикателство. Според него понятието "граници" все повече губи първичното си значение, защото виртуалното пространство е дало неподозиран достъп на всеки, независимо от това къде се намира.

Лайвнюз