Никола Груевски: Това не е нощ за спане, а за размисъл!

Бившият министър-председател на Македония Никола Груевски, който потърси убежище в Унгария след бягството от страната се обърна снощи към депутатите от мнозинството в парламента в Скопие от фейсбук с призив да размислят как ще гласуват на заседанието за конституционните промени, предаде Фокус.

Съобщението на Груевски гласи:

„Изтичат последните часове до промяната на Конституцията заради Преспанския договор и до промяната на името, идентичността, историята. На всички стана ясно, че без национално предателство в миналото не е било възможно споразумението с Гърция и че всичко, което се е случило през последните четири години, е в полза на това споразумение.

От скалъпени материали се създава негативен образ на ВМРО-ДПМНЕ с невиждана до този момент пропаганда. Мнозинството от хората не се съгласиха с това споразумение, което се вижда от резултата от референдума.

Но марионетното правителство е решено да върви срещу неговата воля, на всяка цена и да вкара всеки в затвора, да експулсира или ликвидира този, който му препречи пътя. Хората излизат и протестират, но сега решението е в ръцете на депутатите. В тези 79, 80 или 81 от тях.

За депутатите в мнозинството това не е нощ за спане. Тази нощ е последната възможност за размисъл и за обмисляне за националния пред партийния и/или личния интерес. Знам, че не ви е лесно.... поне аз знам“.

Лайвнюз