Без сериозни щети след ударите на Израел по Сирия

Противовъздушната отрана на сирийската армия се е задействала снощи срещу ракети, изстреляни от израелската авиация, съобщи агенция САНА, цитирана от ТАСС и БТА.

Според военен източник, атаката е била извършена около 23,00 ч.

Според сирийския военен представител повечето от ракетите, изстреляни от израелски бойни самолети са били прехванати и само един склад в района на международното летище на Дамаск е бил засегнат, предадоха световните агенции.

Международното летище работи в нормален режим и не е пострадало от израелската агресия, заяви източник от министерството на транспорта, предаде Франс прес.

Според телевизия "Сурия", цитирана от ТАСС, сирийската противовъздушна отбрана е свалила осем ракети над западните и южните околности на Дамаск. Израелските самолети нанесли удара от Северна Галилея на границата с Ливан.

Атаката е била насочена срещу два сектора с военни позиции на иранските сили и на ливанското движение Хизбула според Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес.

Мишените се намирали в сектора Кесуа и в околностите на международното летище, заяви директорът на центъра Рами Абдел Рахман, като уточни, че ситуацията в летището е нормална. 

Лайвнюз