Юнкер: Не очаквам лидерите на ЕС да вземат решение за брекзит бързо

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер каза, че не очаква европейските лидери да вземат решение за отлагане на брекзит тази седмица, предаде ДПА, цитирана от БТА.

По-рано Тереза Мей официално ще поиска от Европейския съюз брекзит да бъде отложен, съобщава Би Би Си. Според източници от "Даунинг стрийт" 10, министър-председателят на Великобритания ще поиска отлагане на излизането от ЕС до 30 юни, но с опцията отлагането да е значително по-голямо.

Източник на Би Би Си от правителството твърди, че Тереза Мей може да поиска излизането от Общността да бъде отложено с цели 2 години, но все още не е взето окончателното решение за срока.

Преговарящият с Великобритания от страна на ЕС Мишел Барние припомни, че за отлагане на брекзит трябва да има "конкретен план".

По сега действащото законодателство Великобритания трябва да напусне Европейския съюз на 29 март, въпреки че няма сделка с Брюксел за условията на раздялата.

Според източници на Би Би Си, когато е бил обсъждан срока на отлагането, между министрите в правителството е имало несъгласия.

Лайвнюз