Стрелба в дискотека в Мелбърн отне живота на мъж

Четирима души бяха приети в болница, двама от които тежко ранени, след стрелба в близост до дискотека в австралийския град Мелбърн, предаде АФП цитирана от БТА.

Трима от ранените са на възраст между 29 и 50 години, а възрастта на четвъртия все още не е установена. Първоначално полицията съобщи, че при стрелбата тази нощ в Мелбърн са ранени голям брой хора. "Според разследващите има голям брой ранени на изхода на дискотеката", се казва в изявление полицията, в което се посочва, че не са известни точните обстоятелства около стрелбата.

Малко по-късно стана ясно, че мъж, ранен при стрелбата, е починал в болницата, предаде БТА, цитирайки АП и ТАСС.

Според последното съобщение на полицията трима от ранените при стрелбата остават в болницата, като състоянието на един от тях е критично. Служителите на органите на реда започнаха разследване във връзка със случилото се, отбелязва ТАСС.

Масовите убийства са рядкост в Австралия, където има строги закони за оръжията след убийството на 35 души през 1996 г. в Порт Артър, Тасмания. Миналата година седем членове на семейство бяха убити в Западна Австралия, а убиецът впоследствие се самоуби, като това беше най-голямото масово убийство в Австралия след това в Порт Артър, отбелязва АФП.

Лайвнюз