Юнкер: Брекзит е най-трагичното следвоенно решение в Европа

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна, че в края на мандата си преживява разочарование от очакваното излизане на Великобритания от Европейския съюз, както и от други политически събития на континента, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Русия ще отвърне с огледални мерки, ако САЩ разположат ракети в Европа

Русия ще предвиди огледални и асиметрични мерки в случай, че САЩ разположат в Европа ракети със среден и малък обсег. Това съобщи днес президентът Владимир Путин в годишното си послание към Федералното събрание, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Куба се обяви срещу военна интервенция във Венецуела

Куба се обяви срещу каквато и да било военна интервенция във Венецуела. Кубинският министър на външните работи Бруно Родригес събра целия дипломатически корпус в страната - общо 108 посланици и други ръководители на мисии - за да предаде посланието, предаде АФП, цитирана от БТА.

Тръмп: Не бързам по въпроса за Северна Корея

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че иска Северна Корея да сложи край на ядрената си програма, но не бърза и няма належащ график кога Пхенян трябва напълно да се освободи от ядрено оръжие, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лавров: САЩ искат да разцепят Сирия!

Съединените щати искат по източния бряг на река Ефрат в Сирия да бъде създадена псевдодържава и да бъде разцепена арабската страна. Това заяви днес на пресконференция в Москва руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС, цитирана от БТА.