Пропаднал път затруднява движението между Габрово и връх Шипка

Пропаднал участък затруднява движението по пътя между Габрово и връх Шипка при км 164+150. На мястото е поставена необходимата сигнализация, а укрепването ще продължи до края на октомври, предаде Областното пътно управление.

Пътищата у нас са опасни заради недобра маркировка

В градска среда кръстовищата винаги са конфликтни точки, а скоростта е голям проблем при навлизане там. Водачите трябва да намаляват скоростта преди навлизане в кръстовище, което често се нарушава. Уязвимите участници в движението също могат да бъдат потърпевши и трябва да бъдат много по-внимателни. Това коментира Росен Рапчев от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" при гостуването си в БНТ.

МОН и БАН ще мотивират учениците към точни науки

МОН и БАН ще търсят начини да провокират интереса към точните науки и да повишат успеха на учениците. Чрез новата съвместна програма "Образование с наука" разчитаме да вдъхновим повече ученици да се занимават с наука или да имат по-задълбочени познания по математика, техника и природни науки, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Италия подкрепя България за Шенген

България и Италия споделят обща позиция за необходимостта от усъвършенстване на европейската политика в областта на миграцията, при предоставянето на убежище и за засилване на охраната на външните граници на ЕС. Това заявиха българският президентит Румен Радев и италианският му колега Серджо Матарела, които разговаряха в Атина.

БХК с 10 въпроса към Иван Гешев

На 11 октомври 2019 г., адвокат Адела Качаунова, директор на Правната програма на Българския хелзинкски комите, изпрати до Висшия съдебен съвет становище относно кандидата за следващ главен прокурор на Република България, г-н Иван Гешев, предадоха от организацията.

Времето ще бъде слънчево и тихо

Времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, в София - около 8 градуса. Ще остане топло за периода и максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, в София - около 26 градуса, предаде НИМХ.

България няма да строи нови бежански лагери

България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция. Към този момент Турция стриктно спазва двустранното споразумение и натискът към днешна дата по границата ни е нулев. Това заяви премиерът Бойко Борисов, предаде пресцентъра на Министерския съвет.