Армията вади бойна техника в 17 града

По случай 110-ата годишнина от обявяване на Независимостта на България по разпореждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 22 септември в 17 български града ще бъдат показани военна техника, образци оръжие и екипировка. Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов "Това сме ние", с които Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Майки на деца с увреждания искат промените да се приемат до 1 октомври

Протестиращите майки на деца с увреждания остават в готовност за ефективни стачки, ако до първи октомври Народното събрание не приеме трите закона, за които настояват. Днес те поканиха депутатите в палатковия лагер до парламента да чуят исканията им, предаде БНТ.

Борисов иска да отстрани служителите, замесени в разследването на Биволъ

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят държавните служители и експертите, които са споменати в журналистическото разследване на ,,Биволъ''. Това съобщи пресцентърът на Министерски съвет.

Голямото пътуване започна

Хиляди българи стягат багажа за път. Серията от почивни дни започва, а по традиция с това и трафикът в столицата става кошмарен. Тежкото и тромаво движение на излизане от София опъна нервите на редица шофьори, предаде Новини.бг.

Искрен Веселинов: Управлението върви в правилна посока

Управлението върви в правилна посока. Има увеличение на доходите, което е консенсусна политика и на ГЕРБ, и на Обединените патриоти. Това заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов при гостуването си в БНТ.

СДС: Стига популизъм с хляба!

Съюзът на демократичните сили определя като популистки заиграванията с цената на хляба и от управляващи, и от парламентарната опозиция. Това се казва в официална позиция на партията, предаде Фокус.