Пенсионери протестираха с искане за преизчисляване на всички пенсии

Пенсионери от 40 пенсионерски организации от цялата страната се събраха на протест пред Министерския съвет. Основното искане на възрастните хора е за преизчисляване от 1 януари 2019 година на всички пенсии със среден осигурителен доход за 2017 година и с отчитане на средногодишната инфлация за 2016 и 2017 година, предаде БТА.

Държавата с предложения за промени, за да облекчи донорството

Спешни законодателни промени, които да облекчат донорството и спешна проверка защо договорът с Виенската клиника за извършване на трансплантации не е продължен. Това ще предприеме министерството на здравеопазването под натиска на Бойко Борисов, предаде БНТ.

Елена Йончева: Правителството е в агония, тече битка за постове

Правителството е в агония, тече битка за постове и разпределение на финансово влияние. Това каза пред журналисти говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева за отношенията в коалиция Обединени патриоти, предаде БТА.

От ВМРО коментираха раздорите в коалицията

За нас от ВМРО най-важното е да има патриотична организация в България. Винаги сме споделяли това мнение. Запознати сме и с позицията на НФСБ, и с позицията на "Атака". Нямаме желание да взимаме страна. Това каза зам.-председателят на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов, който е представител на ВМРО в коалицията, предаде БТА.

НФСБ снема доверие от Волен Сидеров

По повод поредното нарушение от Волен Сидеров на решението на Политическият съвет на Коалиция „Обединени патриоти“ от 11.09.2018, с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет“, подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията, НФСБ заявява, че считано от 17.10.2018 народните представители на НФСБ снемат доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността председател на парламентарната група „Обединени патриоти“, се казва в позиция на НФСБ, предаде БНТ.

Въвеждат нови изисквания за качеството на въглищатата и брикетите

Правителството одобри изменения и допълнения в Закона за чистотата на атмосферния въздух. Една от целите е хармонизиране и привеждане в съответствие с европейското на национално законодателство, посредством транспониране на част от Директива (ЕС) 2016/2284 за намаляване на националните емисии на някои атмосферни замърсители, предаде БТА.

Одобрен е проект на Закон за хората с увреждания

Правителството одобри проект на Закон за хората с увреждания, с който се уреждат обществените отношения, свързани с насърчаването, защитата и гарантирането на равноправното и пълноценно упражняване на техните права, предаде БТА.

Президентът наложи вето върху Закона за държавната собственост

Президентът Румен Радев наложи вето върху част от Закона за изменение на Закона за държавната собственост, приет от 44-ото Народно събрание на 10 октомври 2018 г., съобщава прессекретариатът на държавния глава, цитиран от БТА.