Пламен Димитров: Време е това плащане да се върне в НОИ

Предложението да не се плаща първия ден от болничния, е несъстоятелно и не виждам как ще бъде прокарано. То раздели политическия свят и работодателите. Решението е другаде - това плащане бе антикризисна мярка и е време да се върне в НОИ. Това решение беше договорено с бизнеса, а те сега се отмятат. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров при гостуването си в Нова.

Връщатбългари от чужбина с... 1200 лева месечно

По Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" се подготвя пакет от услуги за 1200 лева месечно за една година за завърнали се млади българи в страната. Това съобщи заместник -министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова на семинар за журналисти в к.к Боровец, предаде БТА.

Мъгливо време до разкъсана облачност

В сутрешните часове на места в равнините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб южен, в Дунавската равнина североизточен вятър. Разкъсвания на облачността и подобрения на видимостта ще има в следобедните часове, предаде НИМХ.

Горанов към общините: Въведете си свой данък, ако искате повече пари!

Ако се приеме идеята два процентни пункта от подоходния данък на хората да остава в общините по местоживеене, по-богатите общини ще станат още по-богати, каза министърът на финансите Владислав Горанов.

Горанов ни се скара за болничните

Кой предложи да не се плаща първия ден от болничния не е онзи въпрос КОЙ? Няма този заряд. Имаше напрежение между ГЕРБ и ОП, че темпото, по което се изпълнява програмата на партньорите ни не се изпълнява. Беше заявено, че ако искаме да продължим напред трябва да се съобразяваме с политическите програми. Това каза финансовият министър Владислав Горанов при гостуването си в БНТ.

АПИ вписа две фирми като доставчици на GPS данни за тол системата

Агенция „Пътна инфраструктура“ вписа две компании като доставчици на декларирани (GPS) данни, които ще се използват за изчисляване на дължимите от тежкотоварните автомобили тол такси, става ясно от справка на сайта на ведомството.