Румен Радев Нашата обща цел е да видим Република Македония в НАТО и ЕС

Държавният глава Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на ВМРО-ДПМНЕ и Демократичен съюз за интеграция Християн Мицкоски и Али Ахмети, съобщи прессекретариатът на президентството. Разговорите се състояха в рамките на двудневното официално посещение на българския президент в Скопие, предаде БТА.

България е подкрепяла неизменно Република Македония в най-тежките й моменти. Ние очакваме да премахнем границите между хората, да насърчим приятелството и бизнеса. Това послание е отправил държавният глава Румен Радев на срещи с политически лидери, които се състояха в късния следобед вчера.

Румен Радев е призовал политическите лидери в Република Македония да постигнат единство и обединение по отношение на стратегическите цели на страната, въпреки различията във вижданията си във вътрешнополитически план.

На срещите са били обсъдени и аспекти от двустранните отношения на България и Република Македония и перспективите на прилагането на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете страни.

"Вярвам, че в най-кратък срок ще видим как хората от двете страни на общата ни граница пътуват бързо и удобно, правят бизнес, инвестират и строят свободно и си сътрудничат интензивно в културата, образованието и науката", заяви държавният глава, цитиран от прессекретариата на президентството.

Днес е вторият ден от посещението на президента Румен Радев в Скопие. Президентите Радев и Георге Иванов ще имат срещи в Стопанската камара на Македония. Държавният глава ще има и среща с председателя на македонския парламент Талат Джафери.

Лайвнюз