Симеонов: Сидеров трябва да е благодарен!

Нормално и естествено беше да се опитаме да направим едно оздравяване на групата. Става въпрос за една формална промяна, която да съживи общия живот на групата. Така Валери Симеонов коментира отстраняването на Волен Сидеров от поста председател на парламентарната група на "Обединените патриоти", предаде БНТ.

Не мисля че поста, който заема един човек, трябва да определя неговото самочувствие. Не мисля, че има някакво значение кой е председател на групата. Може би в личен план за Сидеров това е голяма драма. За мен той трябва да е благодарен, че се отървава от ангажимент, който не можеше да изпълнява, допълни депутатът от НФСБ.

Сега с ВМРО се опитваме да направим тази група действаща парламентарна сила. Проблемът не е кой ще ръководи групата, а дали тя ще действа правилно. Всеки вторник има редовни заседания на групата, но от "Атака" не идват на тях. Тези заседания не са сбирки за обмяна на парламентарни клюки, а се обсъжда работата ни. Надявам се от "Атака" да са си взели поука и следващия вторник да дойдат на работа. Отсъствието им пречи на съвместната работа, категоричен е Симеонов.

Добре би било Сидеров да спазва малко парламентарната дисциплина, защото за 10-те месеца до 14 февруари, той е гласувал и участвал само 4%, т.е. от 100 работни дни, вие отивате на работа 4 дена и искате да ръководите тази група, заяви още той.

Фактите не са въображаеми комплекси. Политиката не е толкова елементарно нещо, в нея все още има отговорни хора, добави още лидерът от НФСБ и допълни, че се опитва да направи нещо полезно за държавата.

Лайвнюз