Хамид Хамид: Не сме променили мнението си за машинното гласуване

Не сме си променили мнението относно машинното гласуване - напротив, поддържаме го като едно от средствата за постигане на целта, която сме си поставили. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид при гостуването си в Канал 3. 

Става въпрос за минимализиране на субективния фактор при отчитане на резултатите в изборния процес. Не е тайна, че най-големите проблеми, най-големите нарушения са при отчитане на резултатите в секционните избирателни комисии. 

Единят вариант е за пълно въвеждане на машинното гласуване. Другият вариант е въвеждане на машинно отчитане на хартиените бюлетини. Ние сме се спрели на машинното гласуване, но сме готови да водим дебати за машинно отчтане на хартиено гласуване. Представете си, че си подавате фиша за спортния тотализатор, уточни Хамид.  

Официални разговори с ГЕРБ за машинното гласуване не сме провеждали. Ние бихме подкрепили идея да спасим предстоящите местни избори, чрез отлагане. Но това не е отмяна на машинното гласуване, а по-скоро да търсим варианти да не повторим предишни грешки, които се получиха на европейските избори, допълни той.

Лайвнюз