Днес страната ни ще бъде под влияние на студен атмосферен фронт

Над по-голямата част от страната ще е облачно и дъждовно. На места в централните и източните райони от Южна България количествата ще са между 40 и 60 л/кв.м, ще има и гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен до силен северозападен, в Източна България – югоизточен вятър. Температурите ще се понижат и ще бъдат в интервала 20-25 градуса, предаде НИМХ. 

По Черноморието ще е ветровито, предимно облачно и с валежи от дъжд. На места по южното крайбрежие валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, но привечер ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 22 и 24 градуса, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. 

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, ветровито и дъждовно.

На много места ще има гръмотевични бури, а в масивите от Централна и Източна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен и силен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 8.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. 

Лайвнюз