Топло и предимно слънчево, с възможни кратки превалявания

Днес ще бъде предимно слънчево, следобед ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток, а привечер ще се ориентира от изток-югоизток. Времето ще е топло с максимални температури предимно между 27 и 32 градуса, предаде НИМХ.

По Черноморското крайбрежие ще е предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който привечер ще се ориентира от изток-югоизток. Топло с максимални температури предимно между 25 и 28 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 24-25 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 14.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца. 

Лайвнюз