Борисов: Плащаме накуп изтребителите, за да не ни плащат борчовете!

Аз настоях да платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идвам в управлението, да плащам борчовете на тези, които са се пазарили, заяви премиерът Бойко Борисов по време на традиционната посланическа конференция в София, предаде БТА.

Взехме възможно най-добрия самолет, който значително подобрява нашите възможности. Също много спекулации чухме - едва ли не, че ако няма 12 ракети, а са 9, се намалява боеспособността. Нищо подобно – това е началото на превъоръжаването на Въоръжените сили. 

Неслучайно имаме авиация, която е годна единствена да натовари щаба и да избяга. Не ракета, една пушка няма на техниката. Да ги питам тези, които говорят, какво въоръжение имат "Пантерите" – само с прашка можеш да стреляш оттам. 

"Кугърите" нямат и пистолет на борда, а "Спартаните" така бяха купени, че нямат и договори за поддръжка – за повече пари, отколкото сега купените доказани в битка Ф-16 Блок 70 с въоръжение. И тези същите излизат да говорят. Ние плащаме и приключваме темата – честно и почтено, не да оставим някой следващ да плаща. 

Ние сме си събрали парите от борбата с контрабандата и сивата икономика и си плащаме. Така както платихме на руската компания реакторите на "Белене" след решението на арбитражния съд, подчерта Бойко Борисов.

Поколения дипломати са работили за България. С право можете да се гордеете с това, което сте извършили за България през годините, обърна се премиерът към дипломатите.

Лайвнюз