Каракачанов: Истерията в Сливен може да е коалиционна предизборна интрижка

Има вероятност да се създава и интрижка между партиите в управляващата коалиция, все пак сме преди избори. В България винаги се случва едно и също преди избори - създават се интриги и подмолни игри. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по слуая с циганите в Сливен при гостуването си в БНТ.

Поех ангажимент пред Томислав Дончев да проверя дали човек от Министерството на отбраната може да е замесен в разпространението на слухове в Сливен. Извиках Александър Урумов, който е директор на пресцентъра на МО. Разговаряхме един час и той ме увери, че няма нищо общо с този случай, обясни Каракачанов.

Нямам основания да не се доворя на Урумов, но ако се окаже, че казаното от него не е вярно, той ще си понесе нужното дисциплинарно наказание. За мен е провокация намесвенато на името на директора на пресцентъра на МО. Това е направено в един фейсбук пост на "Правосъдие без граници".

Според мен позициите на Урумов, а и моите за Истанбулската конвенция са повод за тази атака. Мисля, че Томислав Дончев се е объркал. Той не е казал, че човек от министерството стои зад психозата. Той каза - говори се. Ще извършим необходимата проверка.

Урумов изрази готовност да предостави всички свои канали за комуникации да бъдат проверени - телефони, фейсбук, скайп, вайбър.

Има вероятност да се създава и интрижка между партиите в управляващата коалиция, все пак сме преди избори. В България винаги се случва едно и също преди избори - създават се интриги и подмолни игри. Ако се окаже, че моят служител наистина е провеждал този саботаж, той ще бъде уволнен", категоричен беше Каракачанов.

Моята концепция за интеграция на циганите буксува, защото тази година имаше два пъти избори. Идеите ми не минават, защото веднага ни обвиняват, че това се прави предизборно.

Аз съм категоричен, че така не може да се продължава. Не може едни хора да не си плащат данъците, да живеят само на държавни помощи, да изнасилват безнаказано. Всичко това води до едно обществено напрежение, което един ден ще ескалира и избухне. Това е моята цел - да успокоим обществото и тези хора да разберат, че законите важат за всички и трябва да се спазват от всички", каза още военният министър.

Лайвнюз