БСП: Държавата репресира наши представители и симпатизанти!

Държавата подлага на репресия наши кандидати за кметове и общински съветници в страната. Застъпници получават предупреждения за уволнения, кандидати за общински съветници - също. Уволнена дисциплинарно е учителка в детска градина, защото е член на БСП. Това съобщи по време на брифинг в НС лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БТА.

Тя се обърна към всички хора, които се чувстват застрашени след изборите с думите: „Моля, подавайте всеки сигнал при нас. Ние ще ви защитим с всички средства, с които разполагаме. Ще защитим всеки“.

„Освен това сигнализираме всички посланици в България за начина на провеждане на изборите и всички последвали репресии. Това не може да продължава повече!“, категорична бе Нинова

Тя добави, че всички, които искат свободно да изразяват волята си и да живеят в демокрация в държавата, да се противопоставят на този модел. Положението вече е нетърпимо. Ще продължим да изнасяме информация за подобни случаи“, увери лидерът на БСП.

Кандидат-кметът за град Ловеч Радина Банкова заяви, че била уведомена, че има огромни задължения към НАП, след което И е бил наложен запор на сметките. „Бях употребена политически. Нямам неплатени задължения към държавата. Моята фирма се занимава с износ и се стремя да съм коректна със служителите си. Всичко, което ми се случи е без основание. Надявам се органите на НАП да проверят случая и да издадат реално удостоверение, за да може фирмата ми да продължи да работи“, коментира тя.

Лайвнюз