Овчаров: Опозицията в БСП трябва да разбере, че изгуби битката с Нинова

Сергей Станишев си има своите качества и не трябва да бъде подценяван. Когато беше премиер, България се развиваше най-добре за всичките 30 години преход. Тогава съм го подкрепял, както и Румен Петков. Това каза бившият председател на БСП-София и бивш енергиен министър Румен Овчаров при гостуването си в БТВ.

Опозицията на Корнелия Нинова се изчерпа. Опозицията стигна до аргументите - дайте да я махаме, защото тя не ме подкрепя за евродепутат. Личностните спорове никога не са помогали в БСП. Опозицията трябва да разбере, че е загубила битката с Нинова. Когато водихме принципни, а не личностни спорове в БСП, тогава имаше смисъл от това говорене на опозицията, разкри Овчаров.

Познах изключително точно резултатите от изборите. Казах, че ще имаме двама-трима районни кметове в София. Малко съм разочарован от броя на общинските съветници. За мен резултатите от тези избори са добри за БСП. Партията направи крачка.

Мая Манолова беше много добър ход. БСП за пръв път призова официално да се гласува за десни кандидати. Това показа, че левите чугуни са по-гъвкави от десните чугуни.

В моя район, гласувах за десен кандидат за кмет и той увеличи двойно резултата си и спечели. Ако десните чугуни, бяха гласували за нашите кандидати на балотаж, ГЕРБ щеше да претърпи сериозни поражения.

ГЕРБ ги беше страх от тези избори и те впрегнаха всички сили, за да ги спечелят. ГЕРБ си изигра играта - корпоративен вот, купен вот, недействителни гласове. Всички тези фактори доведоха до спечелването на изборите. ГЕРБ усещат много добре, че вече не са безалтернативни. Бойко Борисов също го усеща, завърши Румен Овчаров.

Лайвнюз