Борисов и Меркел искат силна Европа и мощен отпор на популизма

ЕНП трябва да запази лидерските си позиции в ЕС. Европа трябва да остане силна и обединена и да не се поддава на популизма, за да има стабилност и икономически растеж. Около това се обединихме с канцлера на Германия Ангела Меркел, произведе новина Бойко Борисов на страницата си във фейсбук.

На Конгреса на ЕНП в Загреб двамата обсъдихме и добрата среда за инвестиции в България, допълни премиерът.

Благодарих на големия приятел на България Манфред Вебер за днешния му призив към ЕК от името на Групата на ЕНП в ЕП за това мониторинговият механизъм върху България да отпадне. Двамата се обединихме около мнението, че Доналд Туск е най-подходящият кандидат за следващ президент на ЕНП.

Борисов покани Себастиан Курц да посети България и да се увери лично как охраняваме външната граница на ЕС. Двамата се поздравили за последните изборни победи в страните си. Подчертах, че Австрия е важна европейска страна и съм уверен, че Себастиан ще успее скоро да формира стабилно правителство, заяви Борисов.

Във връзка с границите Борисов разговаря и с влиятелен холандски политик - заместник-председателя на групата на ЕНП в ЕП и кандидат за зам.-председател на партията от Холандия Естер де Ланге. Тя наскоро посети България и сама се увери колко добре пазим границата на ЕС, отбеляза премиерът.

Лайвнюз