Симеонов смята протеста срещу него за нарушаване на демокрацията

Това, че някой протестира, си е негово право, но това е намеса в правилата и в реда в парламента, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов , предаде БТА.

Валери Симеонов отбеляза, че е определен да заеме този пост с решение на групата.

"Нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито пък от друга страна съм човек, който има нужда от повишаване на рейтинг", заяви той.

По думите му има вариант абсолютно всеки депутат от "Обединени патриоти" да заеме този пост, но това е решението на групата. Решението на групата е единодушно и не съм си издигнал аз кандидатурата сам, каза още новият заместник-председател на Народното събрание.

Вчера Валери Симеонов бе избран за заместник-председател на Народното събрание на мястото на Явор Нотев от "Атака", който стана независим депутат. Симеонов беше издигнат от "Обединените патриоти" и избран с гласовете на 118 народни представители. Изборът му предизвика напрежение в сградата на парламента и около нея. От ДПС и Атака остро критикуваха решението.

Привърженици на "Атака" и майки от "Системата ни убива" също реагираха и излязоха на протест пред сградата на Народното събрание. Преди година, Симеонов се обърна към тях с думите "кресливи жени с уж болни деца". Това му костваше и поста на вицепремиер. Малко по-късно, срещу избирането на Валери Симеонов се обяви и Организацията на евреите в България, а причината е езикът на омразата, който лидерът на НФСБ използвал.

Лайвнюз