КАТ отново с акция ,,скорост''

Започна акция "Скорост" на "Пътна полиция". През следващите дни органите на реда ще следят за спазване на ограниченията за скорост. Ще правим проверки не само за техническата изправност на колите, но и за контрол на скоростта. Това заяви Мария Ботева от "Пътна полиция" при гостуването си в БТВ.

Промените и разликите в температурите, заедно с несъобразената скорост, могат да ни убият, допълни тя.

Катастрофите за първите 10 месеца на годината са 5607, със загинали 517 души. 7103 са ранените в катастрофи. Броят на загиналите е със 17 повече от 2018 г. Малко време остава до края на годината и призоваваме всички са бъдат отговорни, обобщи Ботева.

"Скоростта е един сериозен бич за всички нас. От 5607 катастрофи несъобразената скорост е предизивкала 1469 ПТП-та ", допълни представителят на Пътна полиция.

"Най-нарушаваната скорост в населените места в в границите от 11 до 20 км/час, за което се дължи глоба от 50 лева.

Същата скорост е и когато се говори за нарушение на скоростните режими извън населените места, докато при водачите, управляващи превозни средства за обществен транспорт на пътници и товари, те най-често са нарушавали границите от 21 до 30 км/час. При тях това е в размер на 150 лева глоба", завърши Мария Ботева от "Пътна полиция".

Лайвнюз