Предимно слънчево и хладно, вятърът ще отслабва

Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, по-късно над крайните югоизточни райони облачността също ще се разкъса и намалее. В западната половина от страната ще е почти тихо, докато в източната ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-североизток, но постепенно и там вятърът ще отслабва, предаде НИМХ.

Минималните температури ще бъдат между -7 и -2 градуса, а максималните – между 0 и 5 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се продължи да се повишава.

Над Черноморието облачността ще е значителна, главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. През деня бързо ще се разкъса и намалее, най-късно в крайните югоизточни райони. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток, който постепенно ще отслабва. Максималните температури ще достигнат от 2 до 5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите части силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде -3 градуса, на 2000 метра - около -10.

Лайвнюз