Карадайъ: Провалът на ГЕРБ е факт!

Конституционалист да ни плаши с ясно разписани конституционни процедури - нещо не е добре. Явно днес става въпрос за последните 10 години от управлението на страната, а днес се намираме в политическо бедствие, плод на 10 - годишното управление на ГЕРБ. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите относно провалът на управление на ГЕРБ.

Думите му предизвикаха бурни ръкопляскания. Тя баха предизвикани от коментар на депутата от ГЕРБ Георги Марков.

Провалът на ГЕРБ в околната среда и водите и в цялостната политика е факт.  Днес ГЕРБ твърди, че са постигнати такива големи успехи и само опозицията не може да ги види и оцени и колко всички трябва да са благодарни на ГЕРБ. Верни на инстинкта си за самосъхранение ГЕРБ набързо извърши институционални промени, работа стимулира.

Но няма да се решат проблемите, а точно обратното - проблемите ще се задълбочават. Това е положението - нещата се влошават, а не се подобряват. Държавата е в колапс. Налице са доказателства за несистемно мислене и политическо късогледство, заяви още Карадайъ.

След днешните дебати са важни политическите и управленски поуки. Аргументите, които ние имаме са достатъчно сериозни за всички, за които интересите на държавата и на хората стоят над интересите на управляващите, за които властта е самоцел. Няма нищо по - естествено от това да се подкрепи правото на живот. Околната среда има тясна връзка с човешкото здраве и благосъстояние, каза лидерът на ДПС.

Чистата вода и чистият въздух са водещи за добрия начин на живот, завърши Мустафа Карадайъ.

Лайвнюз