Нинова: Лъжете перничани, че ще решите кризата за 45 дни

Комуникативният хаос се превърна в институционален. Институциите, които управляват околната среда и водата са 11 - сред тях министри, кметове, чиновници и експерти. Това означава хаос и предпоставка към безотговорност – доказателството е Перник. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по вота на недоверието към кабинета. 

Видяхме как по водната криза в Перник се прехвърля отговорността. Правителството създаде нормативен и институционален хаос. 500 000 души са на режим на водата, ако се смятат и частичните спирания", каза още Нинова.

Всички български граждани ще плащат и за това, че страната ни е осъдена заради мръсния въздух. За 5 години 735 хил. тона боклуци са вкарани в България от трети стани. Прокуратурата открива планини от боклуци. Борисов превърна красива България в сметище.

Българите дават по-големи такси за отпадъци от белгийците. Плащат се 4 вида такси и оддръжки за събирането на отпадъците. Хората плащат, за да се тровени, а други им прибират парите. Това се нарича корупция и тя става благдарение на управлението, обясни лидерът на БСП.

Правителството се оправдава с БСП, когато са притиснати до стената. След 10 години управление на ГЕРБ и похарчени 3 млрд. лева, загубата на вода се е увеличила. Къде отидоха парите дадени от хората, попита лидерът на БСП.

След 10 години упралвление платихме 500 млн. лв. за ремонти на язовири. 400 са предаварийно състояние", каза още тя.

Изправихте пред заплаха сигурността и здравето на 100 000 души в Перник. Доведохте тази криза с умишлени действия. Безспорно всички трябва да помагаме на Перник, но паникьосани, продължавате с грешките и рискувате много.

Вие създадохте тази криза, а сега имитирате решение. Вчера ваш министър заяви, че още не се произвели тръбите към Перник. Не лъжете перничани, че ще решите кризата за 45 дни. Нека калинките да замълчат и да говорят експертите, обърна се Корнелия Нинова към управляващите.

Правителството на Борисов е риск за България. Всяка промяна за по-добро минава през оставката им, завърши лидерът на БСП.

Лайвнюз