Посещение на Гърция само с основателна причина и документ на гръцки

Гърция въведе по-строги мерки за влизане на чужди граждани през граничните пунктове "Кулата","Илинден"и "Капитан Петко Войвода". За да влязат в страната, те трябва да имат основателна причина, придружена с документ.

И на трите гранични пропускателни пункта с България всички граждани трябва да имат документ, който да доказва основателната причина.

Това са постоянен адрес, или че работят или имат бизнес.

Ако имат фирма, документът трябва да бъде преведен на гръцки език. Без такъв документ гражданите ще бъдат връщани, предаде БНТ.

Към момента безпроблемно се извършва преминаването на тежкотоварните камиони. През следващите дни няма да има ограничения за тях, но ще бъдат проверявани щателно от служителите на гранична полиция.

От гръцка страна предупреждават, че ако гражданите влязат на територията на България и искат да се върнат в Гърция, задължително остават под карантина две седмици.

Българите, които искат да влязат в Гърция и нямат основателна причина - искат да отидат на разходка или да пазаруват, ще бъдат връщани от гръцките власти.

Към момента няма особено движение на граждани от Гърция, които искат да влязат у нас.

Служители на РЗИ-тата и на трите контролно-пропускателни пункта измерват температурата на пристигащите, а те попълват декларации. Посъветвани са също да останат под домашна карантина.

Лайвнюз