Захариева: Една от горещите точки в момента е границата ни с Турция

Всички държави са притеснени за здравето на хората, както и какви ще бъдат последиците върху икономиките. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева за БНТ.

Тя попита критиците за влизането на страната ни в ERM II сега къде е по-добре? Мисля, че отговорът е ясен. Надявам се, когато преодолеем това предизвикателство, да се върнем към този приоритет и да получим пълната подкрепа, каза Захариева без да дава отговор на въпроса, който сама зададе.

По думите ѝ една от горещите точки в момента е границата България-Турция. Относно напрежението на турската граница Захариева каза, че проблемът е, че Турция включи в забранителния си списък 68 държави, ако не са били преди това 14 дни в сигурна държава.

"Няма забрана за българските шофьори на камиони, ако те са били в България, но ако са били в някои от държавите от списъка, същото е и за тях", подчерта Захариева.

България като външна граница на ЕС, беше първа, която усети предизвикателствата пред това да има бързо придвижване и на стоки, и на граждани до територията на България, каза външният министър.

Лайвнюз