Броят на всички, които досега са се заразили с вируса е 522

Общият брой на заразените с вируса е 522. Излекувани са 37. Новите са трима установени с отрицателни проби - жена от Хасково на 26 години, мъж на 57 години и мъж на 30 години от Благоевград.

Починалите са общо 18. Средната им възраст е 65 години.

9 са засега откритите случаи в МВР, от които няма нито един хоспитализиран. В армията има 2 случая, от които единият е по-тежък.

В момента върви по-обширно тестване поради 1 установен случай в Бърза помощ в София. Вчера са приети за изследване около 40 души от Бърза помощ-София, днес също ще се изследват около 40 души. Първите изследвани са от 4-ти екип.

Има идея сред собственици на хотели в София те да бъдат използвани за поставяне на хора под карантина срещу заплащане на хора, които нямат къде да я прекарат.

Ген. Мутафчийски обясни, че при тях имат четири предложения за безвъзмездно предоставяне на хотели.

Преф. Кантарджиев обясни, че всички болестни провяви на медицински персонал трябва да бъдат изследвани. Трябва да се изследват и всички прърви прояви на заболяване в колективи, свързани с икономическа, стопанска и административна дейност. Трябва да се изследват и всички болни, които имат прояви на пневмония, особено тези с двойна пневмония.

Утре се открива нова лаборатория в Пирогов. С PCR ще работи Институтът по молекулярна биология на БАН. Лаборатория започва за работи в белодробна болница "Св. Анна".

Лайвнюз