Левски със заем от 199 000 лева и още три пъти по-малък бюджет

Към момента почти всички приходи в клубната каса влизат изцяло от дарителските кампании на феновете. Клубът също така взе заем в размер на 199 хиляди лева, с който да покрие част от заплатите на играчите, като изрично условие на фирмата е било нейното име да не се споменава. Това казаха членовете на Управителния съвет на Левски Павел Колев, Константин Баждеков, Ивайло Цветков и Илия Христов пред медиите.

Колев също така допълни, че разговорите с различни спонсори продължават, но те са далеч от своята заключителна фаза.

Към момента най-реалната възможност за свежи приходи изглеждат изходящите трансфери на играчите. На този етап конкретна оферта има само към един футболист, докато към други има интерес, но не и оферти.

"Имаме малък заем към малка фирма. Вчера още успяхме да разсеем спекулациите. Нещата са прости. Единственото изискване на фирмата беше да не се центрофугира името ѝ и в публичното пространство. Всяка постъпваща стотинка в клуба ще бъде прозрачно похарчена.

Има обаче един важен детайл - потенциалните партньори на Левски, като спонсори и рекламодатели. Никой не би желал нещо, което е част от търговската тайна, да бъде оповестявано в публичното пространство. Това би могло да отблъсне потенциални рекламодатели. Оставам с впечатлението, че има очакване към нас за детайлно отчитане на всички постъпления.

Постъпилите 199 000 лева са похарчени за заплати на футболисти, които в момента се намират в съблекалнята на стадион "Георги Аспарухов".

Разговорите с потенциални спонсори още не са приключили. Трябваше да намерим оборотни средства и го направихме. Те ще бъдат върнати. Водим разговори за продажба на футболисти. Не очаквам проблеми в изплащането на заема. Ще го изплатим за 2-3 седмици. В по-дългосрочен план, има детайли за изчистване, Когато има нещо конкретно, ще го оповестим публично.

90% от информациите в медиите, касаещи оферти за футболисти, са спекулации. Имаме конкретно предложение, но не го оповестяваме, защото предстоят медицински прегледи на този футболист. Очаквам договор от клуба-купувач. Интерес към наши футболисти има.

Месечният бюджет трябва да стигне някъде в порядъка на 500-600 000 лева. Това означава, че ще бъде редуциран с около 300%. В това число попадат и задълженията към НАП.

Това е съществена разлика, но реалността в клуба не е такава, каквато беше до преди няколко месеца. Всички са наясно защо и как.

Ясно е, че с 200 000 лева няма как да платим заплатите. Повтарям, че се разплащаме сега с тези, които са в Левски. Мисля си, че това е разбираемо.

Проблем с екипировката имаше, но ви уверявам, че в понеделник Левски ще изиграе първия си мач с новата екипировка. Също така феновете ще имат шанс да си закупят новите екипи от магазина", каза изпълнителният директор Павел Колев.

Лайвнюз