Ден 47 на антиправителствени протести в страната

Ден 47 на протести в страната с искане за оставката на правителството и главния прокурор. С плакати с искане за оставка и "Не на диктатурата" протестът започна спокойно към 19 в триъгълника на властта.

В София остават блокадите с палаткови лагери на три кръстовища - Орлов мост, пл. "Независимост" и Ректората на СУ "Св. Климент Охридски".

По-рано през деня имаше напрежение около блокадата на Софийския университет. Трима мъже, начело с Георги Флоров, контрапротестиращ, събориха палатките с прътове, но часове след това те бяха издигнати отново.

В автошествие от Велико Търново до град Килифарево се включиха протестиращи, с настояване за оставка на правителството. Автопоходът е охраняван от полицията.

Участниците в него поеха от голям паркинг в един от кварталите на Велико Търново и преминаха през няколко кръстовища, част от републиканската пътна мрежа.

Целта ни е да покажем, че сме недоволни, не да пречим на хората, каза един от организаторите на протеста - Симеон Коев.

Той посочи, че се обмисля протестните шествия в следващи дни да се насочат към София, Търговище, Габрово и други посоки, с пресечна точка Велико Търново.

Лайвнюз