ГЕРБ ще подкрепи повечето законопроекти на Валери Симеонов

ГЕРБ ще подкрепи повечето законопроекти, подготвени от вицепремиера Валери Симеонов, сред които промените в закона за хазарта. Депутатите на Бойко Борисов обаче са твърдо против облекчаване на режима на тютюнопушене в заведенията, както предлага председателят на НФСБ. Това стана ясно след среща в парламента между Сименов и Цветан Цветанов по искане на вицепремиера.

В разговорите се включиха и депутати от двете групи.

За пореден път бяха потвърдени добрите коалиционни отношения, а "каруцата" в управляващото мнозинство "скърцала", именно защото вървяла, според лидера на НФСБ.

Промените в закона за хазарта ГЕРБ ще подкрепи, защото, по думите на Цветанов, в момента има епидемия, която заразява подрастващите и хората с по-нисък социален статус, които се поддават на тази манипулация.
В същото време ПГ на ГЕРБ твърдо отказва да подкрепи законопроекта на Симеонов за облекчаване режима на тютюнопушене в заведенията, защото самите те само преди шест години са внесли действащите регулации и вече имало ефект от тях.

Гласовете на партията на Борисов в парламента ще получат измененията в закона за местните данъци и такси, за устройството на територията, свързани с преместваемите обекти по Черноморието, в закона за водите.
Цветан Цветанов смята също, че на първо четене ще минат и двата законопроекта, свързани с вероизповеданията /общ - ДПС, БСП, ГЕРБ, и на ПГ "Обединени патриоти"/, а между двете гласувания текстовете биха могле да се обединят в един.

Валери Симеонов ще има среща днес и с левицата по подготвените от него законопроекти.

За Цветан Цветанов е съвсем нормално вицепремиерът да търси политическа подкрепа за законите, които предлага на Народното събрание.

Търся подкрепа в качеството си на вицепремиер, идейно част от законите, действително, са заложени в програмата на НФСБ, но те са подготвени в качеството ми на вицепремиер и нямам претенциите да игнорирам труда на министерствата, разясни Валери Симеонов.

Той не пожела да коментира вътрешнокоалиционните отношения в "Обединени патриоти", защото не били съществени за обществото въпроси и няма да се решават през медиите. Да оставим фактите да покажат дали сме стабилни или не, препоръча лидерът на НФСБ.

Лайвнюз