Марешки: Европа се превръща в разграден двор

Европа се превръща в разграден двор. Не можем да го допуснем. Времето на евроелита изтича Това заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в официалната позиция на партията по повод последното терористично нападение в Париж, предаде Новини.бг.

„Ето това е, за което ние от европейските патриотични партии неведнъж предупреждавахме – сегашните лидери превърнаха Европа в разграден двор и тя е уязвима повече от всякога“, се посочва в позицията.

По думите на политика европейските граждани не чувстват защита и сигурност от ЕС. „Някой нагло посяга на живота ни, на християнските ни ценности, на бъдещето на децата ни, а ние просто отчитаме поредната трагедия с няколко минути в новините“, допълни Марешки.

Според председателя на“Воля“ безскрупулните убийства на мирни граждани се превръщат в черна статистика, с която Европа сякаш започва да свиква.

„Не бива да го допускаме”, смята Марешки.

По думите му растящата популярност на патриотичните партии в ЕС се дължи именно на липсата на какъвто и да е успех на настоящия европейски елит да се справи с мигрантския проблем и тероризма.

„Някой трябва да защити народите и общността. Сегашните политици се оказаха неспособни. Затова бъдещият европарламент ще бъде съвсем друг. Времето на евроелита изтича”, допълни Марешки.

Лайвнюз